Rob Driessen (rob_d) wrote,
Rob Driessen
rob_d

 • Mood:

[.nl] Reacties

Dutch post, since it would be too much trouble to translate the stuff below.

Goed, ik vraag advies over mijn switch naar de radiowereld aan de eigenaar van het webradiostation waar ik wel eens opnames maak. En dit is wat ik terugkrijg:

---
1. De radiowereld is hard en moeilijk. Lage luistercijfers en je ligt eruit. Vaak geen vast dienstverband maar contracten. Na 3 jaar kun je vaak op zoek
naar een nieuwe baan. De tijd dat je als DJ veel geld kon verdienen is over! Je ziet dat alle grotere en grote stations moeite hebben om winst te draaien. Zelfs de top dj's zullen de komende jaren minder gaan verdienen. Wil je een van de relatief weinige baantjes kunnen krijgen dan heb je voornamelijk, maar niet uitsluitend, kruiwagens of ingangen nodig. Hoeveel advertenties je ook ziet, het wordt vaak in het circuit geregeld.

Gelukkig ben jij iemand die snel en gemakkelijk contact legt, dus dat heb je vast voor/mee! Daarnaast ben je creatief genoeg en heb je een prima gevoel voor muziek en timing. Eigenlijk heb je een prima gevoel om als radiomaker door te gaan. Minpuntje is nog wel je zuidelijk accent. Dat zal waarschijnlijk niet zo'n probleem zijn bij een regionaal of lokaal station is in het zuiden, maar verder misschien wel. Logopedie kan daar helpen.

De trainingen van de media academy staan hoog aangeschreven. Ik weet niet of de sound academy daaraan gelieerd is. Er staan geen lesprijzen op de website en ik vermoed dat je al snel vier a zesduizend euro per training kwijt bent.

De meeste kans op een betaalde baan als dj/presentator vindt je bij de grotere lokale omroepen. daar zal het salaris echter wel relatief laag zijn. Rebecca zoekt nog een ochtendshow dj!?

Hou er rekening mee dat je bijna nergens meer zelf een programma mag bedenken en uitvoeren. het is zelfs bij de lokalen vaak allemaal al bepaald.
Jij mag alleen uitvoeren, inclusief format en de playlist!

Een eigen studio doet wonderen, omdat je dan elke dag kan oefenen.

Tot slot: Ik wil je graag helpen, maar probeer met deze mail ook een reëel beeld te scheppen om teleurstellingen te voorkomen. Denk goed na over wat je
wil en wat er kan. In de radiowereld kun je morgen een baan hebben, maar het kan net zo makkelijk nooit wat worden.

---

2. Hoi Rob,

Hoewel het wel zo lijkt, wil ik je NIET ontmoedigen, maar je juiste behoeden voor (meer) onheil. Lees onderstaand bericht als sprekend voorbeeld van wat ik je gister mailde over een onzekere toekomst bij de radio. Vranz werkte al sinds 1988 bij Sky, kan niets doen aan de veranderende vraag van de luisteraars (DJ's zijn weer hip) en wordt zonder pardon geloosd!

---start---
Programmadirecteur Vranz van Maaren van Sky Radio is ontslagen. De 44-jarige Van Maaren en Sky Radio stonden gisteren tegenover elkaar bij de kantonrechter in Hilversum. De radiozender wil ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Van Maaren. Waarom hij ontslag heeft gekregen is onbekend, maar naar verluidt wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de dalende luistercijfers van de radiozender.

Van Maaren is al vanaf 1988 actief bij Sky Radio. Hij was mede-verantwoordelijk voor het succes van de zender. Sky Radio zelf was niet bereikbaar voor commentaar.
--- einde---

---

Vrolijk word ik hier eerlijk gezegd niet van, maar onder het motto "Niet geschoten is altijd mis" wil ik het verdorie op zijn minst geprobeerd hebben om een voet tussen de deur te krijgen.
Subscribe

 • [Dutch] Racedag

  8:00 uur, ik ben exact één minuut voor de wekker wakker. Op zondag nog wel. Shit, het regent buiten. Na het douchen trek ik kort-kort aan met…

 • Eye caramba.

  A few weeks ago I went to my optician for my annual checkup. Once again my eyesight dropped. Contact lenses are now a whopping -13 and -11.5. As a…

 • You did WHAT?

  I just signed up for a 6K Charity run. Sept 30th, The Hague. For the kitties!

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments